Het initiatief voor de oprichting van onze waterskiclub is genomen op 7 juli 2005 en officieel als “Watersportclub Aldeneiker Plas – Maaseik vzw”, afgekort als “WAP- Maaseik”, opgestart op 9 september 2005 met neerlegging van de statuten bij de rechtbank van Tongeren.

Zoals waarschijnlijk bij de meeste beginnende waterskiclubs zijn ook wij klein moeten starten. Bij ons betekende dit: een klein caravannetje dat als voorlopig clublokaal dienst deed, een simpele koeling, een berghok voor wat skimateriaal, een paar tafels, enkele stoelen en een parasol, een zelf in elkaar geknutselde vertrek- en aanlegsteiger…That’s it!

Veel meer hadden we niet nodig. Enkele van onze leden hebben daarna de handen in elkaar geslagen en zijn beginnen knutselen aan een wc-combinatie met een klein wastafeltje en een toilet; terwijl anderen een terrasverharding aanlegden en de aanlegsteiger verbeterden.

Een tijdje later werd er een container aangekocht die werd uitgebouwd tot een clublokaal.

Beetje bij beetje kregen we, onder impuls van een kleine maar stevige groep enthousiastelingen, alle faciliteiten die nodig waren om uit te groeien tot de club die we nu zijn.

Ruime parking, een degelijk clublokaal met mooi zomerterras en voldoende opbergruimte, sanitair en kleedkamer, alsook een prachtig verzorgd terrein met een zeer degelijke vertrek- en aanlegsteiger…

en vooral veel goede en toffe clubleden!!!